3+1 tuti tipp fizetésed kiegészítéséhez

Jól jönne egy kis plusz pénz? Keresed a módját, hogy mi lenne a legjobb módja a fizetés kiegészítésre? Akkor jó helyen jársz: összeszedtük néhány ötletet, amivel hízlalhatod kicsit a pénztárcád!

1. Taníts, oktass, korrepetálj!

Jó eséllyel van olyan terület, amihez annyira értesz, hogy szinte kisujjadban érzed a csínját-bínját. Lehet, hogy profin játszol valamilyen hangszeren, vagy kitűnően beszélsz egy idegen nyelvet, esetleg a történelem az, amit oda-vissza tudsz, legyen szó akár a magyar, akár az egyetemes történelemről. Miért ne használhatnád mindezt egy kis fizetés kiegészítésre?

A tudásod olyan formában is ki tudod használni, hogy átadod másoknak. Korrepetálhatsz iskolásokat, vagy ha valamihez magas szinten értesz, akkor akár egyetemi hallgatókat is fogadhatsz egy kis mentorálására. De vannak dolgok, amelyek nincsenek korhoz kötve. Jöhet zongoraórára tanítvány 5 évesen és 50 évesen is, ahogyan egy nyelv elsajátítását is bármikor el lehet kezdeni. A lényeg, hogy tanítsd azokat, akik abban szeretnének fejlődni, amiben te jó vagy, így a jövedelemkiegészítés is könnyen megy!

Sőt, nem is csak a tudást lehet átadni: olyan formában is oktatásra adhatod a fejed, ahogyan azt teszik például a személyi edzők is. Te is lehetsz edző, vagy bárki olyan, aki praktikák, gyakorlatok megmutatásával járul hozzá valakinek a fejlődéséhez. Tarthatsz például jógaórát is, és az sem ördögtől való, ha a sütés-főzés tudományát örökíted tovább. Mindezek tökéletes fizetés kiegészítésként szolgálnak.

Ráadásul manapság minderre már online is van lehetőség, így a jövedelemkiegészítésre is. A legtöbb esetben még csak nem is kell, hogy egy helyen legyetek jelen, bőven elég, ha valamilyen applikációt használva video hívás formájában kommunikáltok. Légy rugalmas, csak azért ne mondj le tanítványról, mert az ország egy másik szegletében lakik. Nagy valószínűséggel online is tudod tanítani, korrepetálni. Ha ügyes oktató vagy, és az áraidat is jól szabod meg, akkor idővel könnyen lehet, hogy özönleni fognak hozzád a tanulni és fejlődni vágyók!

2. Add el használt ruháid, bútoraid, régi tankönyveid!

Tökéletes jövedelemkiegészítés az is, ha eladod azokat a dolgokat, amelyekre neked már nincs szükséged, de másoknak mégis hasznosak lehetnek.

Tipikusan ilyenek a használt vagy alig használt (netán használatlanul kiselejtezett vagy megunt) ruhák. Számos erre szakosodott üzlet, weboldal és applikáció van már, amik szinte könyörögnek, hogy használd őket fizetés kiegészítésre. Csak össze kell gyűjteni a ruhákat, és elvinni egy üzletbe, ahol felvásárolják tőled – vagy meghirdetni őket egy erre a célra létrehozott weblapon vagy alkalmazásban. Utóbbi esetben arra ügyelj, hogy jó minőségű fotókat készíts a ruhadarabokról, és persze légy őszinte és etikus! Ne tagadd le, ha van valamilyen, kisebb-nagyobb hibája egy-egy darabnak. Könnyen lehet, hogy nem érdekli a vásárlót egy leszakadt gomb vagy egy kilyukadt zseb, mert szívesen és könnyen orvosolni tudja a problémát.

(Tipp: Ha egy olyan ajándékutalvánnyal lettél valahogy gazdagabb, amit nem akarsz felhasználni, akkor azt is eladhatod. Az utalvány értékének 30-70%-árt jó eséllyel el fogja valaki vinni, és mindketten jól jártok – a vevőnek utalvány, neked jövedelemkiegészítés.)

A régi ruhákhoz hasonlóan a már nem használt bútorokat és a régi (tan)könyveket is könnyen eladhatod. Gyakran a régi szekrények, székek csak a sarokban, a padláson vagy a pincében porosodnak – és soha többé nem fogja már őket használni senki a családból. Ezeket csak meg kell tisztítani, és egész biztos, hogy találni fogsz rájuk vevőt, főleg, ha egyébként jó minőségű bútorokról van szó. Ide hallani, ahogy fizetés kiegészítésként hullanak a pénzérmék a zsebedbe!

És bizony a könyveknek is jó piaca van, főleg a tankönyveknek. Ha van olyan könyv, amiből több példányod is van, vagy biztos vagy benne, hogy többé már nem fogod elővenni, akkor hirdesd meg, vagy vidd el antikváriumba, egyetemi könyvesboltba, vagy valami hasonlóan menő helyre. Majdnem biztos, hogy a tankönyvekre igényt fog tartani valamelyik alsóbb éves szaktársad, és a többi jó könyv is gazdára fog találni idővel. Így a jövedelemkiegészítés szinte olyan egyszerű, mint a barter!

3. Legyél bébiszitter vagy kutyaszitter!

Szereted a gyerekeket? Tudsz velük bánni? És mi a helyzet a kutyákkal?

Ha van időd, kedved és affinitásod gyerkőcre és/vagy kutyára vigyázni, akkor élj ezzel a lehetőséggel! Sok szülő boldogan fizetni fog azért, hogy amíg moziba, színházba, szórakozni, vacsorázni, sportolni, netán nyaralni megy, addig valaki vigyáz a csemetéire vagy a kiskedvencekre.

Ha jól végzed a dolgod, akkor nagy valószínűséggel másnak is ajánlani fog, vagy akár többet is fizet majd annál, amiben előre megállapodtatok. De egyébként számos felület van, ahol felajánlhatod az idődet erre a célra, nem csak ajánlás útján fognak tudni felfigyelni rád. Nincs is ennél jobb üzleti modell a fizetés kiegészítésre.

Azt azért tartsd szem előtt, hogy csak akkor vállalj bébiszitterkedés vagy kutyaszitterkedést, ha van ebben némi tapasztalatod. Se egy kisgyermek, se egy kiskutya felügyelete nem gyerekjáték, jól jön hozzá a rutin!

+1. Légy visszatérő plazmaadó!

Végül, de semmiképp se utolsósorban: ha szeretnél egy kis jövedelemkiegészítést, akkor lehetsz visszatérő plazmaadó is! Ajánld fel a vérplazmád!

Mivel a szervezet gyorsan pótolja a plazmát, ezért a plazmaadás akár 3 naponta is megismételhető. Egy évben pedig legfeljebb 45 alkalommal lehet plazmát adni (ezt törvény szabályozza).

A vérplazma egy olyan gyógyszeralapanyag, amit mesterséges úton nem lehet előállítani. Ezért szükség van plazmaadókra, akiknek a plazmáját felhasználhatják olyan gyógyszerek elkészítéséhez, amelyek nem csak bizonyos betegségek, rendellenességek kezelését teszik lehetővé, hanem akár életmentőek is lehetnek.

És igen, a plazmaadásért juttatás jár!

A plazmaadásra szánt időért adható juttatást törvény szabályozza. 2017 óta a minimál órabér ötszöröse lehet maximum a készpénzbeli juttatás alkalmanként. (Ez jelenleg több, mint 6000 Ft.)

Mi azonban ez az összeget kiegészítjük más juttatásokkal is!

Azt, akik az első orvosi vizsgálatok alapján alkalmasnak bizonyul plazmaadásra, automatikusan utalvánnyal jutalmazzuk. Továbbá minden alkalommal, amikor valaki plazmaadásra érkezik hozzánk, a készpénzbeli juttatás mellett utalványt adunk a kapcsolódó kérdőívek kitöltéséért cserébe. Ez azt jelenti, hogy alkalmanként több, mint 10 000 Ft értékben kaphatsz juttatást nálunk!

Ha kicsit utánaszámolunk, ezt azt jelenti, hogy 365 napon belül 45 alkalommal lehet plazmát adni, a 45 plazmaadással pedig akár 735.000 Ft értékben kaphatsz juttatást (Debrecen és Miskolc esetén), ha visszatérő plazmaadónk vagy! Ez bizony nem elhanyagolható értékű juttatás – főleg most, amikor elszálltak az árak, és mindenkinek jól jön egy kis kiegészítés. És ha belegondolsz, hogy mindezt azért kapod, mert önzetlenül adományozol, és így segítséget nyújtasz másoknak (nem is kicsi segítséget!), akkor még jobban felértékelődik az egész!

Sőt, ez még nem minden! Amikor plazmát adsz nálunk, szendviccsel, kávéval és édességgel is kínálunk. Isteni csirkemelles, szalámis vagy sajtos szendviccsel, csokiszelettel pótolhatod a kalóriát! Minden alkalommal a vendégünk vagy ezekre.

Kattints ide, és máris időpontot foglalhatsz hozzánk, hogy plazmaadó légy!

Rólunk mondták

További cikkeink

Cikkek, hasznos tartalmak


Passzív pihenés – Ezért fontos szervezetünknek

Neked is jól jönne néha egy szűk órányi pihenés vagy semmittevés? Mit szólnál hozzá, ha ez idő alatt még másokon is segítenél, és ezért még juttatást is kapnál? Olvass tovább, ez nem csak amolyan üres ígéret!


Hemofília tudástár – 9+1 dolog a vérzékenységről

A hemofília egy olyan veleszületett, örökletes betegség, amely egy egész életen át tart. Mivel nem gyógyítható, ezért a betegnek folyamatos kezelésre van szüksége. De mi is pontosan ez a betegség, és mivel jár az ebben szenvedők számára?


9+1 önkéntes munka – Önkénteskedj szabadon

Mindannyiunkban ott van a segítő szándék. Önzetlenül, valami jót tenni mindig szívmelengető érzés, másokon segíteni csodálatos dolog. Hol és hogyan van erre lehetőség? Gyűjtöttünk neked 9+1 tippet, ha az önzetlen segítségnyújtás lehetőségét keresed!

A vérplazma

A vérplazma életmentő fehérjék forrása, amelyekből speciális, pótolhatatlan gyógyszereket állítanak elő. Mivel ezek a fehérjék mesterségesen nem reprodukálhatók, a plazmaadományok nélkülözhetetlenek azon emberek számára, akik ilyen betegségben szenvednek. Váljon Ön is hétköznapi hőssé, adjon plazmát!

Időpontfoglalás

Válasszon a lehetőségek közül:

Ha Ön még nem donorunk

Ha Ön már donorunk